Diensten

Op mijn beginpagina leg ik uit dat ik technologie-onafhankelijk ben. Echter, iedere programmeur heeft zijn expertisegebieden, en het zou onverstandig zijn om die te negeren. Laat me duidelijk zijn over de mijne.

Als een van de hoofdontwikkelaars van CHICKEN Scheme kan ik je precies vertellen hoe je solide en snelle Scheme-code schrijft. Schroom niet om me iets te vragen!

Door jarenlang met PostgreSQL-databases te hebben gewerkt, ken ik veel subtiele details die je een hoop tijd kunnen besparen met het optimaliseren en ontwerpen van je database.

Meer algemeen kun je bij mij terecht voor de volgende zaken:

Bouwen van ontwikkelgereedschap

Het ontwikkelen van herbruikbare software-bibliotheken en ontwikkelgereedschap voor algemeen gebruik is een van mijn speerpunten. Ik breek graag mijn hoofd over het op een elegante manier vereenvoudigen van complexe onderliggende systemen, zodat jij of jouw programmeurs zich kunnen concentreren op dat wat er ├ęcht belangrijk is: jouw applicatie. Documentatie in het Engels (of naar wens in het Nederlands) valt hier vanzelfsprekend ook onder.

Technische documentatie

Over documentatie gesproken, als je een technisch onderwerp aan een groter publiek wenst uit te leggen dan kan je deze taak met een gerust hart bij mij neerleggen. Ik onderhoud een veelbezocht technisch blog genaamd "More magic" waar ik ingewikkelde onderwerpen destilleer tot de essentie. Ik leg dingen uit op een begrijpelijke manier, vaak ondersteund met heldere diagrammen en code-voorbeelden.

Om zo veel mogelijk mensen te bereiken is Engels een verstandige keuze, maar ik schrijf ook met plezier in het Nederlands. Hierbij vermijd ik altijd onnodig gebruik van Engelse termen.

Systeembeheer

Ik heb lang Linux- en BSD-systemen onderhouden. Specifiek kan ik goed uit de voeten met NetBSD, Red Hat/CentOS en Debian Linux-systemen. Het aanscherpen van de beveiliging van deze systemen is iets wat ik zo vaak heb gedaan dat ik het wel kan dromen.

Het beheren van databases en webapplicaties op deze systemen is ook niets nieuws voor mij.

Probleemoplossing

Als je vast komt te zitten op een bijzonder hardnekkige bug kan het prettig zijn om een frisse, onafhankelijke blik op de software te laten werpen. Debuggen is niet de favoriete bezigheid van iedereen, maar ik vind het uitzoeken van lastige problemen juist een welkome uitdaging. Ook analyseer ik met plezier performance-problemen in je applicatie.